CÂȚI locuitori mai are România? Populația a scăzut considerabil într-un singur an. 

Populația României a scăzut considerabil într-un singur an.

La 1 ianuarie 2017, populaţia rezidenţă a fost de 19,63 milioane de persoane, în scădere cu 122.000 de persoane faţă de 1 ianuarie 2016, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Cauza principala a acestei scăderi o reprezintă sporul natural negativ (numărul persoanelor decedate depăşind numărul născuţilor-vii cu 68.061 persoane).

Fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se accentueze, diferenţa dintre populaţia de de 65 ani (şi peste) şi populaţia de 0-14 ani ajungând la 440.000 persoane. De asemenea, indicele de dependenţă demografică a crescut de la 49 la 50 de persoane tinere şi vârstnice la 100 persoane adulte.Îmbătrânirea populaţiei şi emigrarea masivă pun o presiune enormă atât pe piaţă muncii, cât şi pe bugetul de pensii, care înregistrează deficite tot mai mari de la an la an. Datele INS se referă la populaţia rezidenţă, care include persoanele care au imigrat în România, dar nu ia în calcul persoanele care au emigrat din România.Soldul migraţiei internaţionale temporare de lungă durata a fost negativ (- 76 208 persoane). România continuă să fie o ţară de emigrare, fenomenul de emigrare constituind cea de a două cauza principala a reducerii populaţiei ţării. Soldul migraţiei internaţionale în anul 2016 a fost negativ, numărul emigranţilor depăşind numărul imigranţilor cu peste 76.000 persoane.În cursul anului 2016, bărbaţii au emigrat într-o proporţie mai mare decât femeile (55,4%). Şi în rândul imigranţilor, bărbaţii au fost majoritari (53,6%), mai arată datele INS comunicate marţi.

În 2016, peste 210.000 români au preferat să plece din România pentru o perioada de cel puţin 12 luni (INS măsoară migraţia internaţională temporară de lungă durata – care se referă la persoanele care îşi schimbă reşedinţa obişnuită pentru o perioada de cel puţin 12 luni).

Sursa: brasovtv.com

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

traduceri autorizate Iasi
body-uri bumbac copii
inchiriere cabina foto
realizare site web
all night escort amsterdam - transport auto germania romania
cazare eforie nord

body-uri bumbac bebelusi
usi de garaj Calarasi
inchirieri apartamente Iasi
cabinet kinetoterapie Bucuresti