Germania pe scurt – tot ce trebuie să știți pentru a intra în țară

Am nevoie de viză, de ce fel de identificare am nevoie, voi putea intra în țară?Această secțiune conține informații care vizează o cât mai rapidă și mai ușoară posibilă obținere a accesului în Germania.

Cerințe de intrare

Pentru a intra în Germania, aveți nevoie de un pașaport valabil cel puțin patru luni de la data sosirii. Pentru cetățenii țărilor UE este suficientă o carte de identitate valabilă.

Visa

Cetățenii UE nu au nevoie de viză. Cetățenii din toate celelalte țări vor avea în general nevoie de viză, cu excepția anumitor țări pentru care Comunitatea Europeană a eliminat obligația de a deține viză. Resortisanții acestor țări nu au nevoie de viză pentru vizite în Germania, care să nu dureze mai mult de trei luni într-o perioadă de șase luni.

Vamă

Mărfurile din alte țări ale UE nu sunt supuse taxelor, atâta timp cât le purtați cu dvs. și sunt destinate pentru uz personal.

Bunurile importate în Germania dintr-o țară din afara UE sunt scutite de taxe vamale până la o valoare de 175,00 EUR. Există restricții pentru anumite bunuri, cum ar fi tutunul, alcoolul și parfumul.

Climat

În ansamblu, Germania are un climat cald, temperat, umed, cu vânturile de vest. Fluctuațiile extreme ale temperaturii sunt rare. Ploaia cade pe tot parcursul anului. Unele ierni (de la 2ºC la -6ºC) si veri moderat de cald (18ºC la 20ºC) sunt normale.

Religie

Aproximativ două treimi din populația Germaniei este creștină. Ei sunt destul de împărțiți uniform între protestanți și catolici, dar există mai mulți protestanți în nordul Germaniei, în timp ce în sud există mai mulți catolici. Germania găzduiește, de asemenea, aproximativ patru milioane de musulmani și aproximativ 100.000 de evrei.

Vaccinările

Nu sunt necesare vaccinuri pentru intrarea în Germania.

Cu toate acestea, între primăvară și toamnă există un risc crescut de a contracta boli cauzate de căpușe, cum ar fi boala Lyme și encefalita transmisă de căpușe (TBE). Ciclurile se găsesc, de obicei, în vegetația care acoperă solul. Cea mai bună protecție împotriva lor este să poarte haine care acoperă cât mai mult din piele posibil. Dacă sunteți mușcați, ar trebui să solicitați asistență medicală ca măsură de precauție.

Zonele cu cel mai mare risc sunt Baden-Württemberg și Bavaria, precum și anumite regiuni din Hessen, Renania-Palatinat și Turingia. În aceste domenii, vaccinările TBE sunt recomandate pentru oricine poate petrece mult timp în aer liber.

Limba

Limbajul principal este german, desigur. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că există multe accente și dialecte regionale diferite, deși înaltul german (Hochdeutsch) este înțeles pretutindeni.

Mulți germani vorbesc, de asemenea, engleza bună, astfel încât nu ar trebui să existe bariere lingvistice pentru vizitatorii străini.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

Rețeaua Camerelor de Comerț din străinătate (AHK), care constă în camere de comerț bilaterale în străinătate, delegații și reprezentanți ai afacerilor germane, consiliază și consultă companii germane din întreaga lume care doresc să-și dezvolte sau să-și extindă activitatea în străinătate. AHK-urile sunt instituții de promovare a comerțului exterior al Germaniei. Asociația Camerelor de Comerț din Germania e.V. (DIHK) coordonează continuu și dezvoltă rețeaua Camerelor de Comerț din străinătate din Germania. Acestea sunt cofinanțate de Ministerul Federal al Economiei și Energiei (BMWi).  AHK-România >>  

Goethe-Institut

Învățați cu succes limba germană pentru viața de zi cu zi, timp liber, serviciu sau studii – Goethe-Institut este partenerul tău pentru predarea calificată a unui limbii germane. Alegeți din oferta noastră de specializare care corespunde cel mai bine obiectivelor dumneavoastră. Majoritatea cursurilor noastre de limbă germană sunt concepute pentru începători și avansați.   Goethe-Institut Germania »     Goethe-Institut România »

SOS

În întreaga Europă puteți apela numărul de telefon de urgență obișnuit 112 în permanență pentru a contacta serviciile de urgență (poliție, incendiu, ambulanță). Este gratuit să apelați de pe telefoane fixe și din orice rețea mobilă.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

traduceri autorizate Iasi
body-uri bumbac copii
inchiriere cabina foto
realizare site web
all night escort amsterdam - transport auto germania romania
cazare eforie nord

body-uri bumbac bebelusi
usi de garaj Calarasi
inchirieri apartamente Iasi
cabinet kinetoterapie Bucuresti