Pași mari făcuți în îngrijirea diabetului în 2017

Pași mari făcuți în îngrijirea diabetului în 2017. De la tehnologia artificială a pancreasului la monitoarele de glucoză continuă, cercetătorii declară că au fost făcute progrese importante în 2017 în cercetarea și îngrijirea diabetului.

2017 a fost un an de progres in intelegerea diabetului zaharat si a complicatiilor sale. Instrumente disponibile pentru a ajuta oamenii sa-si gestioneze diabetul zaharat, precum si atentia la provocarile economice si accesibilitatea cu care se confrunta persoanele cu diabet zaharat, a spus Dr. William Cefalu, ofiter medical pentru Asociatia Americana de Diabet, sau ADA.

S-au făcut pași în:

Tehnologie artificială a pancreasului

Probabil cel mai mare și cel mai anticipat știri din 2017 a fost lansarea așa-numitului pancreas artificial.

Creat de Medtronic, dispozitivul combină o pompă de insulină, un monitor de glucoză continuă și un algoritm de calculator care măsoară nivelurile de zahăr din sânge și apoi eliberează insulina automat atunci când aceste niveluri cresc.

Administrarea insulinei este, de asemenea, suspendată temporar dacă nivelul zahărului din sânge scade prea puțin.

Dispozitivul nu este încă complet automatizat. Persoanele cu diabet trebuie să știe cum să numere carbohidrații în alimentele lor și să introducă acele informații în pompa lor de insulină.

Aparatul încă mai cere persoanelor cu diabet zaharat să-și verifice cantitatea de zahăr din sânge de câteva ori pe zi și să introducă acea informație în mașină – aceasta este cunoscută sub numele de „calibrare”.

Concurența pe piața monitorizării continue a glucozei

Pancreasul artificial nu a fost singura inovație în tehnologia diabetului zaharat în 2017. Un alt aparat continuu de monitorizare a glucozei, sau CGM, a fost aprobat de US Food and Drug Administration (FDA). Fabricat de Abbott și numit Libre, acest dispozitiv a fost utilizat în Europa de câțiva ani.

Diferența majoră în Libre este că trebuie să cereți informații despre zahăr din sânge. Alte dispozitive de pe piață – de la Dexcom și Medtronic – trimit informații cu privire la zahăr din sânge colectate de un fir de senzor mic inserat sub piele la un receptor la fiecare cinci minute.

Lista continuă aici

 

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

traduceri autorizate Iasi
body-uri bumbac copii
inchiriere cabina foto
realizare site web
all night escort amsterdam - transport auto germania romania
cazare eforie nord

body-uri bumbac bebelusi
usi de garaj Calarasi
inchirieri apartamente Iasi
cabinet kinetoterapie Bucuresti