Războiul stă să izbucnească! Rusia emite paşapoarte cu locul de naştere „Republica Moldovenească Nistreană”: „Cum rămâne cu integritatea teritorială?”

Preşedintele parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a acuzat autorităţile de la Moscova că ar elibera paşapoarte locuitorilor din Transnistria în care ca loc de naştere nu este indicată Republica Moldova, ci ‘ Republica Moldovenească Nistreană’ (‘Pridnestrovskaia Moldavskaia Respublika’), denumirea autoproclamatei republici separatiste, relatează vineri portalul Deschide.md şi postul de radio Europa Liberă.

Într-un interviu la un post local de televiziune, Candu s-a întrebat joi seara dacă prin aceasta practică Moscova ar încerca de fapt să recunoască regiunea separatistă din stânga Nistrului.

‘Vreau să vă spun că instituţiile noastre de drept au identificat foarte multe paşapoarte ruseşti, eliberate persoanelor care s-au născut în regiunea transnistreană şi în care ca loc de naştere este indicată „Republica Moldovenească Nistreană”.

‘Adică, cineva în Rusia recunoaşte că regiunea transnistreană e separată? Cum rămâne atunci cu asigurarea privind recunoaşterea integrităţii teritoriale?’, s-a întrebat şeful legislativului moldovean.

În acelaşi interviu, preşedintele parlamentului de la Chişinău a subliniat că este bine cunoscut faptul că aşa-zisa administraţie de la Tiraspol este controlată de către Kremlin.
Tot ce se întâmplă în Transnistria e cu amestecul Federaţiei Ruse. Armata, muniţiile sunt ale Federaţiei Ruse.
Sunt şi decizii ale organizaţiilor internaţionale privind retragerea şi recunoaşterea implicării Federaţiei Ruse.
În acelaşi timp, nu sunt mişcări ca să se rezolve problema‘, susţine Candu, citat de Deschide.md.

Totodată, şeful parlamentului de la Chişinău a acuzat Moscova de implicare prin serviciile sale secrete în afacerile interne ale Republicii Moldova, evocând cazul fostului deputat democrat Iurie Bolboceanu, reţinut în primăvara trecută într-un dosar de spionaj în favoarea Federaţiei Ruse.

Într-un interviu pentru o publicaţie din ţările baltice, Andrian Candu a anunţat recent intenţia Republicii Moldova de a angaja o companie juridică internaţională care să estimeze pagubele ocupaţiei ruse în Transnistria, precizând că forţele de pace ruse sunt, de fapt, ‘forţe de ocupaţie’.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

traduceri autorizate Iasi
body-uri bumbac copii
inchiriere cabina foto
realizare site web
all night escort amsterdam - transport auto germania romania
cazare eforie nord

body-uri bumbac bebelusi
usi de garaj Calarasi
inchirieri apartamente Iasi
cabinet kinetoterapie Bucuresti