Știri de ultimă oră: Epidemie de VARICELĂ în Bucureşti la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”!!

Una dintre cele mai contagioase boli ale copilăriei – varicela – se răspândeşte rapid.

Şi tot mai mulţi pacienţi ajung în spital cu complicaţii severe.

Zeci de copii, dar şi adulţi sunt internaţi la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din capitală – mult mai mulţi decât de obicei. Vaccinul e singura metodă de protecţie, spun medicii.

Nu e însă în schema de gratuităţi. Cei care fac varicelă devin imuni pe viaţă în faţa bolii.

 Vaccinul pentru varicelă lipseşte însă cu desăvârşire din farmacii.

Peste 100 de cazuri de varicelă au fost confirmate de medicii de la Institutul Matei Balş doar în ultima săptămână.

Considerată una dintre cele mai contagioase boli ale copilăriei, varicela poate duce la complicaţii severe şi chiar la mortea pacienţilor dacă este scăpată de sub control. Vaccinul e singura metodă de protecţie, spun medicii.

Noi cazuri de boală sunt descoperite în fiecare zi, iar vaccinurile care trebuie să ne protejeze, nu se găsesc în schema naţională şi sunt absente din farmacii. Numai în ultimele zile 67 de persoane au venit la Institutul Matei Balş cu astfel de probleme.

Darius spre exemplu, are un an şi două luni şi e unul dintre zecile de pacienţi – copii, dar şi adulţi – internaţi cu varicelă la Institutul „Matei Balş”. S-au molipsit de la copiii care au luat virusul înaintea vacanţei. Şi Darius a făcut varicelă după sora sa, conform TVR.

Cei mai mulţi trec prin forme uşoare de boală, dar la Darius au apărut probleme neurologice. Băieţelul a făcut una dintre cele mai de temut complicaţii ale varicelei: encefalita.

Riscurile sunt mai mari pentru adulţii şi vârstnicii care fac varicelă. Varicela sau vărsatul de vânt, cum i se mai spune, este extrem de contagioasă. Aşa cum arată şi numele popular, virusul se transmite foarte uşor prin curenţii de aer. Perioada de incubaţie este cuprinsă între 10 zile şi trei săptămâni.

Chiar dacă de cele mai multe ori boala trece în aproximativ o săptămână, în anumite cazuri pacienţii pot face complicaţii, tocmai de aceea părinţii trebuie să ştie cum să-şi protejeze copilul.

„Opinia noastră a specialiştilor a fost întotdeauna fermă pro-vaccinare, mijloc mai bun de prevenţie a unei boli decât vaccinarea încă nu s-a inventat”, a afirmat Apostolescu.

Medicii recomandă consultul la medicul de familie, iar dacă simptomele sunt grave, pacienţii pot apela la Urgenţe.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

traduceri autorizate Iasi
body-uri bumbac copii
inchiriere cabina foto
realizare site web
all night escort amsterdam - transport auto germania romania
cazare eforie nord

body-uri bumbac bebelusi
usi de garaj Calarasi
inchirieri apartamente Iasi
cabinet kinetoterapie Bucuresti