Un nou atac aerian asupra zonei deținută de rebelii din Siria, ucide 17 civili și distruge 10 unități medicale

O zi de lovituri aeriene în orașul Ghouta de Est din Siria a ucis cel puțin 17 civili și a lăsat 10 unități medicale deteriorate, potrivit grupurilor care activează în regiune.

Grupul de salvare al voluntarilor de la White Helms a raportat sâmbătă zeci de zboruri în zonă, spunând că patru dintre copii au fost printre cei morți, iar 40 de persoane au fost rănite.
Se spune că loviturile de stat, sprijinite de puterea aeriană a Rusiei, au început acum nouă zile.
Cele mai recente greve provin din moment ce guvernul își intensifică ofensiva împotriva ultimelor zone rebele ale țării.
Un rezident din estul Ghoutei a declarat pentru CNN că bombardamentele au continuat și duminică, adăugând că a auzit patru avioane în interval de 10 ore.
Observatorul sirian pentru drepturile omului din Marea Britanie, un monitor al conflictului, a raportat, de asemenea, numărul de morți de 17, adăugând că avioanele siriene și rusești au vizat mai multe zone rezidențiale.
Monitorul a spus că o coaliție de rebeli și jihadiști au înconjurat singura bază de regim sirian în enclavă cu câteva zile în urmă.
Videoclipul furnizat de căștile albe arată că salvatorii sapă prin mormane de moloz pentru a ajunge la un bărbat, iar într-un videoclip separat, se sapă pentru a recupera o fetiță.
În alte filmări, locuitorii sunt auziti țipând în timp ce încearcă să scape din clădirile puternic deteriorate, iar răniții sunt văzuți așezați pe targă și încărcați în partea din spate a furgoanelor pentru a fi luați pentru tratament.

10 unități medicale au fost lovite

Tratamentul devine  acum din ce în ce mai greu de găsit în Ghouta de Est și în alte zone în care grupurile rebele încearcă încă să dețină teren.
 Cel puțin 10 unități medicale, inclusiv un spital important pentru femei și copii, au fost de asemenea lovite de bombardamente și de artilerie bombardate timp de nouă zile în estul Ghoutei.
loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

traduceri autorizate Iasi
body-uri bumbac copii
inchiriere cabina foto
realizare site web
all night escort amsterdam - transport auto germania romania
cazare eforie nord

body-uri bumbac bebelusi
usi de garaj Calarasi
inchirieri apartamente Iasi
cabinet kinetoterapie Bucuresti